mustikka-valkosuklaajuustokakku
pohja:
200 g LU Bastogne keskejä
75 g leivontamargariinia
täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
noin puoli litraa mustikoita
6 liivatetta
0,5 dl vettä
koristeet:
valkosuklaata koristeiden valmistukseen tai tuoreita marjoja
valmistus:
1.) Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle melko kevyin ottein.
2.) Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sulatettu
valkosuklaa ja mustikat. Tarkista maku ja lisää halutessasi lisää
mustikoita.
3.) Kiehauta puoli desilitraa vettä ja sekoita siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai mielellään yön yli.
4) Koristele.
Ajattelin ensi kerralla kokeilla tehdä tämän kakun käyttäen kaksi pakettia tuorejuustoa ja tällöin lisään myös enemmän liivatetta.
3.) Kiehauta puoli desilitraa vettä ja sekoita siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai mielellään yön yli.
4) Koristele.
Ajattelin ensi kerralla kokeilla tehdä tämän kakun käyttäen kaksi pakettia tuorejuustoa ja tällöin lisään myös enemmän liivatetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti