maanantai 5. helmikuuta 2018

vauvan neulepeitto

Löysin helpon ja kauniin ohjeen vauvan peittoon, joka on neulottu korinpohja- ja helmineuleena. Tämä vauvan peitto on reilun kokoinen (68 cm x 86 cm), joten se soveltuu hyvin monenlaiseen käyttöön.

Lankana käytin Novitan Baby Wool - merinovillalankaa ja sitä meni työhön reilu 300g. Peitto on neulottu 3,5 pyöröpuikoilla.

Tämän helpon peiton ohje on seuraava.

Luo 135 silmukkaa. Neulo helmineuletta ensimmäinen kerros 1o, 1n ja seuraava kerros päälle 1n, 1o siten, että neuleesta muodostuu helmineuletta. Vuorottele kerroksia 1 ja 2, kunnes neule on 4 cm pitkä. Tämän jälkeen neule 10 silmukkaa helmineuletta ja aloita korinpohjaneule 5o, 5n (115 silmukkaa) ja jatka näin, kunnes puikoilla on 10 silmukkaa. Neule peiton toisen reunaan myös 10 silmukkaa helmineuletta. Jatka tällä tavoin, kunnes korinpohjaneuleen korkeus on 7 kerrosta. Seuraavalla kerroksella vaihda oikeiden ja nurjien silmukoiden paikkoja ja neulo näin jälleen 7 kerrosta. Neulo korinpohjaneuletta, kunnes työ on n. 82 cm korkea. Neule vielä 4 cm helmineuletta. Päättele työ.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti