sunnuntai 28. elokuuta 2016

keinutuoli-projekti

Kesälomallani löysin hyväntekeväisyys-kirpputorilta keinutuolin hyvin edulliseen hintaan, joten päätin kotiuttaa sen. Äitini oli pitkään puhunut omasta keinutuolista, joten ajattelin tämän olevan mieluinen lahja hänelle sekä mielekäs projekti minulle. Tuoli oli huonossa kunnossa ja se vaati totaalista kunnostusta. Huonekalujen entisöinnistä minulla ei entuudestaan ollut kokemusta, mutta puolisoni tietämyksen avulla uskoin selviytyväni tehtävästä.

Keinutuoli ensin hiottiin kauttaaltaan käsihiomapaperilla ja tämän jälkeen keinutuoli pestiin kunnolla miedolla saippuavedellä. Tuolin annettiin rauhassa kuivua yön yli.

Kuivuneeseen tuoliin maalattiin aluslakka, joka antaa maalille hyvin pohjan. Tuoli oli alunperin musta, mutta olin päättänyt maalata sen valkoiseksi. Valkoinen tuoli tulisi sopimaan paremmin vanhempieni kodin sisustukseen. Keinutuoli maalattiin kahteen kertaan valkoisella kalustemaalilla ja sen annettiin kuivua jokaisen kerroksen jälkeen aina yön yli.

Vaikka maalin kuivumisen takia, työskentely oli hidasta, oli projekti kauttaaltaan mieluisa kokemus. Maalaaminen oli rentouttavaa ja oman kädenjäljen näkeminen ilahdutti. Keinutuoli koki täydellisen muodonmuutoksen ja äitini oli äärimmäisen onnellinen saatuaan itselleen tämän yllätyslahjan.




 

1 kommentti:

  1. Kauniin mallinen keinutuoli sai ansaitsemansa kauniin värin. Loistava lopputulos!

    VastaaPoista