lauantai 1. lokakuuta 2016

helpot peruslapaset

Joskus on mukavaa neuloa jotakin hyvin yksinkertaista ja helppoa. Nämä naisten peruslapaset neuloin helpolla peruslapasen ohjeella, jossa ei ole peukalokiilaa. Tämä ohje sopii hyvin myös aloittelijalle!

peruslapaset - ohje

Vasemman käden lapanen
Luo ohuemmille puikoille 44 s ja jaa s:t neljälle puikolle. Krs:n vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 10 cm. (Varren pituutta voit muuttaa mielesi mukaan.) Neulo sileää neuletta noin 6cm, peukaloon asti. Merkitse seuraavalla krs:lla peukaloaukko II puikolle seuraavasti: neulo puikon alusta ensin 3s ja neulo sitten seuraavat 7 s erivärisellä langalla. Siirrä erivärisellä neulotut s:t takaisin vasemmalla puikolle ja jatka sileää neuletta, kunnes etusormi jää peittoon. Kärkikavennukset: neulo I sekä III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Tee tällaiset kavennukset joka krs kunnes työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, pujota se loppujen s:iden läpi ja päätä hyvin. Älä tee solmuja neuleeseen vaan pujottele lanka neuleeseen.

Oikean käden lapanen
Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukaloaukko III puikolle.

Peukalo
Poista merkkilanka ja poimi silmukat peukaloaukon ylä- ja alareunasta ja poimi peukalon molemmista sivuista lisäsilmukoita siten, että peukaloon tulee yhteensä 16s. Jaa nämä s:t 3 puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää neuletta. Neulo kunnes peukalon kun peukalon kynnestä näkyy puolet. Tee kärkikavennus eli neulo joka puikon lopussa 2 o yhteen kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle. Päättele hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti