maanantai 23. maaliskuuta 2015

Säkenöivää sinistä

Helmikuun lopulla tuli juhlittua ystäväpariskunnan häitä. Muutama viikko ennen suurta juhlapäivää aloin pohtimaan juhlaetikettiä ja pukeutumistani tulevaan juhlapäivään. Olin jo alkuvuoden pohdiskellut uuden suunnittelu- ja ompeluprojektin aloittamista ja nyt uuden luomuksen tekemiselle tarjoutui myös oiva syy. Istahdin luonnoslehtiön ääreen ja aloin suunnittelemaan juhlamekkoa itselleni. Piirtämäni luonnoksen kanssa suuntasin Tuusulan Eurokankaaseen ja löysin pukuuni upeat, säkenöivän siniset kankaat: pitsiä, sifonkia ja vuorikangasta.

Mekon valmistusprosessin työläin vaihe oli kaavojen valmistus, sillä valmiita kaavoja minulla ei tähän pukuun ollut. Muokkasin mekon tyköistuvan yläosan kaavan käyttäen apunani topin kaavaa. Hulmuavan alaosan kaavan tein itse mittojani apuna käyttäen. Valmistin puvun ensin vanhasta lakanasta, jotta sain muokattua kaavoista käyttötarkoitukseensa sopivat ja itselleni oikean kokoiset.

Puvun ompelu sujui suhteellisen mutkattomasti hyvin tehtyjen kaavojen avulla. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti