sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Jokerit-fanisukat

Viime syksy kului joutuisasti neuletöiden parissa. Neuloin sukkia, lapasia, pipoja ja lasten vaatteita. Töissäni pyrin hyödyntämään useita eri tekniikoita ja suunnittelemaan neuleista mahdollisimman uniikit ja lahjansaajan näköiset. Ehdottomat suosikkini ovat nämä Jokerit-fanisukat. Sukkien perusmallin löysin Novita-lehdestä. Sukkien väritys ja logo on suunniteltu itse. Jokerit-logo on jälkikäteen silmukoitu sukkaan. Silmukointi on tekniikkana erittäin hidas ja työläs, mutta lopputulos on sitäkin upeampi.

Lahjansaaja, Jokerien tosifani oli äärimmäisen iloinen saatuaan nämä sukat käyttöönsä!






4 kommenttia:

  1. Hei! Olisko mitenkään mahdollista saada ohjetta tähän? :) voisin kutoa nämä poikaystävälle joululahjaksi <3 T. Johanna V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Sukat olen neulonut Novitan ohjeella: "Pitkävartiset villasukat joissa on nilkkajoustin Novita 7 Veljestä". Tämä ohje löytyy Novitan sivuilta.

      https://www.novitaknits.com/fi/fi/neuleohjeet/pitkavartiset-villasukat-joissa-nilkkajoustin-novita-7-veljesta

      Sukan varren sileän osan pituuden mitoitin kuvion mukaan. Kuvio on silmukoitu jälkikäteen sukan varteen. Valitettavasti minulla ei ole enää silmukointi-ohjetta tallessa. Ohjeen tein käyttämällä netissä olevaa, ilmaista Knitpro-ohjelmaa. Tuo ohjelma kääntää sinulle haluamasi kuvan neuleohjeeksi.

      http://www.microrevolt.org/knitPro/index.php

      Sukan värityksen näet parhaiten kuvista. Joustin osuudet ja kantapää on tehty punaisella. Päävärinä on sininen. Jalkaterään neuloin samat raidat kuin on Jokerit-paidassa (4 kerrosta keltaisella, 12 kerrosta punaisella ja 4 kerrosta keltaisella.)

      Toivottavasti tästä on apua! :)

      Poista
  2. Hei! Olisko mahdollista saada tämä ohje? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna!

      Yllä olevaan kommenttiin olen kirjoittanut vastaukseksi villasukkien neulontaohjeen.

      Jokerit-logo on silmukoitu jälkikäteen sukkaan ja valitettavasti tuota yli vuoden takaista silmukointi-ohjetta minulla ei ole enää tallessa. KnitPro-ohjelmalla pystyt kuitenkin helposti tekemään silmukointi-ohjeen itsellesi. Ohjelma nöytyy netistä ja se on ilmainen! :)

      http://www.microrevolt.org/knitPro/index.php

      Poista